Якщо Кремль побачить, що Трамп програє, Росія може спробувати ще більше розколоти американське суспільство, - Андреас Умланд

Москві наразі потрібні у США поляризація суспільства й масові заворушення. Справа може дійти навіть до розгортання сценарію з військовими сутичками

Таку думку німецький політолог, совєтолог, експерт Програми європейських, регіональних і російських досліджень Українського інституту майбутнього Андреас Умланд висловив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка 4 липня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

"Я гадаю, що Кремль може переключитися від підтримки Трампа на виборах на поляризацію американського суспільства й намагання створити там щось на зразок громадянської війни. Якщо Кремль зрозуміє, що у Трампа вже немає шансів, тоді другим за привабливістю для Кремля сценарієм було б створення громадянського конфлікту або навіть громадянської війни у США", - пояснив політолог.

За його словами, таким чином Росія діяла в 2013-2014 роках в Україні.

"Я думаю, це не просто, звичайно, але в чомусь я бачу паралель з розвитком українських подій в кінці президентства Януковича, коли Кремль зрозумів, що у Януковича вже немає шансів і він почав розпалювати внутрішньоукраїнські конфлікти", - зазначив Умланд.