Австралія вперше за 100 років закриє кордон між штатами через коронавірус

Австралія вперше за 100 років закриє кордон між штатами Новий Південний Уельс і Вікторія - найбільш густонаселеними в країні

Як повідомляє Reuters, за останні кілька днів у столиці Вікторії Мельбурні різко збільшилася кількість випадків коронавірусу.

За добу там зафіксували 127 випадків коронавірусу COVID-19 - найвищий показник з початку пандемії (загалом по країні за добу зафіксували 140 випадків). Через це уряд змушений тимчасово заборонити пересування між двома штатами - вперше за 100 років. Востаннє це відбулося в 1919 році, під час пандемії "іспанки".

Кордон мають закрити о 23:59 вівторка, 7 липня, на невизначений термін. Територію патрулюватимуть військові. 

Reuters пише, що через кордон штатів проходять 55 доріг, парки і річки. Деякі підприємства працюють по обидва боки кордону, і деякі працівники та школярі щодня його перетинають.

Читайте також: Новий спалах коронавірусу: в США попереджають про переповнення лікарень

"Те, що відбувається у Вікторії, не відбувалося ще ніде в Австралії. Це новий виток пандемії, і тому він вимагає нової реакції", - заявила прем'єр Нового Південного Уельсу Гледіс Береджіклян.

За даними університету Джона Хопкінса, в Австралії станом на понеділок, 6 липня, 8 586 випадків коронавірусу. Померли 106 осіб, одужали - 7 420.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb