Данія дозволила добудувати "Північний потік-2" судам з якірним позиціонуванням, які є у власності "Газпрому"

Датське енергетичне агентство дозволило компанії Nord Stream 2 AG добудувати газопровід "Північний потік-2" в своїх водах з використанням трубоукладальних суден з якірним позиціонуванням

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Запит на внесення поправки до отриманого в жовтні минулого року дозволу на будівництво компанія Nord Stream 2 AG подала в червні.

"Зміни означають, що компанія може використовувати трубоукладальні судна з якірним позиціонуванням як окремо, так і в поєднанні з судами, оснащеними системою динамічного позиціонування", - зазначено в повідомленні.

В агентстві підкреслили, що будівництво буде вестися за межами зони, де не можна використовувати судна з якірним позиціонуванням через те, що там затоплені запаси хімічної зброї.

Одним з таких суден є трубоукладач "Академік Черський", що перебуває у власності "Газпрому". Наразі "Академік Черський", який раніше базувався на російському Далекому Сході, прибув на Балтику і нині перебуває в німецьких територіальних водах, де зберігаються частини газопроводу "Північний потік-2".

Нагадаємо, на початку липня Сенат США включив додаткові санкції проти будівництва "Північного потоку-2" до проекту оборонного бюджету.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb