Коронавірус на Львівщині: хворих менше, але область продовжує очолювати антирейтинг

Станом на 08.00 год 6 липня у Львові та на Львівщині ще у 105 людей виявили позитивні результати на коронавірус. Це найвищий показник з-поміж інших областей України

Однак, слід зауважити, що цифра нових хворих значно менша, ніж у попередні дні. Скажімо, 5 липня цей показник становив 138, 4 липня – 177 нових хворих за добу, передає Еспресо.

Далі йде Рівненська область, де за останню добу – 89 хворих, м. Київ (+59) та Закарпаття (+54).

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри на Львівщині провели 797 ПЛР-тестів, з яких 105 – позитивні результати. Серед них – 64 мешканці Львова.

Загалом на Львівщині уже 6301 підтверджений випадок інфікування коронавірусом, з яких 164 — летальні, 965 людей одужало.

Як повідомив лікар-інфекціоніст, заступник директора з медичної частини Львівської обласної клінічної лікарні Ігор Берник, за минулу добу до приймального відділення лікарні звернулось 15 осіб. З них п’ятьох госпіталізовано з підозрою на COVID-19. Це жителі Львова, Жовкви та Мостиськ.

"Ще двом хворим, які перебували в стаціонарі з підозрою на COVID-19, за результатами ПЛР-досліджень підтверджено діагноз коронавірус"", — зазначив медик.

Заступниця міського голови Львова та керівниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічназазначила, що зараз у клінічній лікарні перебуває 183 особи, з них в реанімації — 6 осіб, на апаратні ШВЛ — 2 особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 75 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні - 78 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги — 75 пацієнтів.

Додамо, міські лікарні Львова, в яких лікують недужих на коронавірусну інфекцію, можуть прийняти 920 пацієнтів. Наразі ж у медичних закладах є близько 220 хворих.

Нагадаємо, зростання кількості хворих на COVID-19 на Львівщині фіксують ще з 10 червня. Найбільше нових хворих за добу виявили 23 червня - 240. З огляду на такі показники, у Львівській області знову продовжили карантин без послаблень, цього разу - до 7 липня. 

Загалом по Україні упродовж доби 5 липня було зафіксовано 543 нові випадки коронавірусу, одужали 327 людей, 13 пацієнтів померли.