Львівщина відповідає критеріям МОЗу для послаблення карантину

Львівщина увійшла в перелік областей, які відповідають критеріям МОЗу щодо послаблення карантину

За даними Міністерства охорони здоров’я, Львівська область відповідає усім трьом критеріям, які дозволяють послабити карантин.

Йдеться про завантаженість ліжок у лікарнях (43,04%), охоплення тестуванням (108,66%) та відсоток виявлення хворих (10,92%).

Додамо, Львівщина очолює антирейтинг серед областей за кількістю хворих на коронавірус. Станом на сьогодні, 6 липня, в області уже 6301 підтверджений випадок інфікування коронавірусом. За останню добу цифра нових хворих зменшилась – 105. Однак це найбільший показник серед інших областей України. 

Нагадаємо, зростання кількості хворих на COVID-19 на Львівщині фіксують ще з 10 червня. Найбільше нових хворих за добу виявили 23 червня – 240. З огляду на такі показники, у Львівській області карантин без послаблень продовжили до 7 липня. Завтра ж, 7 липня, має відбутися засідання обласної комісії ТЕБ і НС, на якій розглядатимуть можливість послаблення карантинних заходів в області.

Станом на зараз в області відновили роботу громадського транспорту, а також дозволили працювати фітнес-клубам та ресторанам.