Ми повинні озброюватися, - Огризко про відповідь на дії Росії

Єдиним способом убезпечити Україну від агресії РФ є серйозний розвиток збройних сил і консолідація закордонних партнерів

Про це ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко розповів в ефірі "Великого ефіру Василя Зими" на Еспресо.TV.

Огризко відповів на питання про те, якими повинні бути дії України у відповідь на російську загрозу.

"Моє бачення, моє розуміння полягає в одному. Ми повинні озброюватися. Ми повинні отримувати від наших західних партнерів максимально багато сучасної зброї для того, щоб бути готовими до будь-якого сценарію. Ми повинні, і я думаю, що в цьому плані вже зроблені дуже серйозні кроки. Мати можливість розробки і, власне, використання зброї, яка може завдати ворогу нищівних втрат. І це повинно стати головним елементом стримування. Бо рік пройшов і ми бачимо, що всі ці спроби домовитися, зазирнути в очі, працювати не можуть", - сказав Огризко.

На його думку, єдиним способом убезпечити Україну від подальшої агресії є серйозний розвиток збройних сил по всіх напрямках і консолідація закордонних партнерів.

"Ми щоденно повинні пояснювати, що Росія є загрозою не лише для України, не лише для країн Балтії, а й для всього цивілізованого західного світу. Якщо висновків не буде зроблено, то ситуація вже не для України, а для Заходу в цілому буде дуже поганою", - резюмував Огризко.

Читайте також: Резніков: Під час засідання ТКГ жодних ультиматумів щодо змін до Конституції України не прозвучало

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb