На День незалежності у США відбулися масові заворушення зі стріляниною: загинули 32 людини, сотні поранених

У США під час святкування Дня незалежності, 4 липня, та наступного дня пройшли масштабні заворушення із застосуванням вогнепальної зброї, в результаті загинули щонайменше 32 особи, троє з яких - діти 7, 8 і 14 років

Про це повідомляє Daily Mail.

Найбільше постраждалих в Чикаго, де вогнепальні поранення отримали 72 людини. Для 17 з них вони виявилися смертельними.

Серед жертв - 7-річна дівчинка, яка приїхала на свята до бабусі. Як повідомляється, дівчинка грала з іншими дітьми і родичами перед будинком, де живе її бабуся. Раптово до майданчика під'їхала машина, пасажири якої відкрили вогонь. Дівчинці куля влучила в лоб. Її відвезли до лікарні, проте медики констатували смерть. Ніяких арештів щодо вбивства поки не проводилося.

Ще один масовий розстріл стався в іншому мікрорайоні Чикаго - Еглвуд. Як повідомили в поліції, четверо невідомих підійшли до компанії, яка святкувала День незалежності, і відкрили вогонь. В результаті смертельне поранення в спину отримав 14-річний хлопчик. Ще четверо людей постраждали, серед яких хлопчики 11 і 15 років. Зазначається, що жодного причетного до інциденту досі не заарештували.

У мікрорайоні Роджерс-Парк поранення від невідомого стрілка отримала 10-річна дівчинка, яка перебувала в передпокої своєї квартири. Як повідомляється, зловмисник відкрив вогонь - кулі пройшли крізь двері і влучили дитині в руку. Також поранення отримала жінка, яка перебувала з дівчинкою в одній кімнаті.

У Нью-Йорку унаслідок заворушень постраждали 40 осіб, щонайменше четверо - загинули.

В Атланті невідомі відкрили вогонь по машині, в результаті чого загинула 8-річна дівчинка, яка перебувала в салоні автомобіля разом з мамою та іншими дорослими.

Також заворушення зі стріляниною сталися в Балтіморі (8 поранених, 1 вбитий), в Детройті (5 поранених, 2 убитих), в Грінвіллі (8 поранених, 2 убитих), Мемфісі (4 поранених, 1 вбитий), Омасі (8 поранених), Клівленді (4 поранених), Сент-Луїсі (1 поранений) і Філадельфії (4 поранених).

Американський президент Дональд Трамп відреагував на події і написав на своїй сторінці в Twitter, що в разі потреби він готовий вивести на вулиці національну гвардію. 

"Кількість злочинів в Чикаго і Нью-Йорку зростає… Федеральний уряд готовий і здатний допомогти, якщо буде прохання", - написав глава Білого дому.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb