На Львівщині частково послабили карантин: дозволили роботу готелів, спортивних центрів, відвідини ресторанів та церков

За даними МОЗ Львівська область перестала бути регіоном із значним поширенням COVID-19 і підпадає під критерії, визначені постановою Кабінету міністрів України № 500, які дозволяють розпочати послаблення карантину

Про це повідомила журналістка “Еспресо TV” зі Львова.

 

Сьогодні, 6 липня, на позачерговому засіданні обласної комісії ТЕБ та НС ухвалили рішення частково послабити карантинні обмеження в області. Від завтра роботу відновлять готелі, ресторани та спортивні центри. Окрім того, дозволили проведення релігійних заходів за участі більше однієї особи на 5 квадратних метрів площі будівлі або території, де проводиться захід.

“Сьогодні показник захворювання становить 10,92% при нормі менше 11%, - зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівщини Орест Чемерис. Тобто 0,8% — це ця невеличка частинка, яка нам дозволяє приймати будь-яке рішення щодо послаблення карантину. Втім, на жаль, протягом крайніх трьох тижнів, ми продовжуємо спостерігати стабільну кількість звернень в стаціонар. Левова частка хворих лікуються в міській інфекційній лікарні та центрі легеневого здоров’я, а також у першій та восьмій лікарні. Третина перебуває на лікуванні в області”.

Попри це, в обласній комісії планують й надалі продовжувати знімати обмеження, якщо захворюваність на COVID-19 продовжуватиме знижуватись.

“Ми плануємо щотижня, враховуючи епідситуацію, збирати позачергові засідання та послаблювати карантинні обмеження. Сподіваємося, що не будемо повертатися до суворого карантину, - підсумував заступник голови Львівської ОДА Іван Собко. Але, якщо ситуація буде погіршуватися, ми будемо змушені діяти у зворотньому напрямку”.

Водночас, обласна комісія дала відповідне доручення місцевим штабам з ліквідації надзвичайної ситуації, до наступного засідання комісії перевірити готовність дошкільних навчальних закладів до роботи в умовах карантину. Якщо захворюваність буде далі йти на спад, то садочки всіх форм власності можуть бути відкритими в межах наступного етапу послаблення карантинних обмежень.