На виборах до парламенту на Львівщині проходять шість партій, - опитування

Лідером електоральних симпатій на Львівщині є партія "Європейська солідарність", яку на парламентських виборах готові підтримати 29,2% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" у червні.

На другому місці – "Слуга народу" з підтримкою 17,1%. "Також 9,2% підтримали б партію "Батьківщина" та 9,1% - "Голос". Ще 7,2% підтримали б партію "Громадянська позиція", 6,0% – партію "Свобода"", - йдеться у дослідженні. Не долають 5-тивідсоткового бар'єру партія "Сила і честь" (4,4%), "Самопоміч" (3,8%), 2Радикальна партія Ляшка". Рейтинг інших політичних сил – менше 3%. Тих, хто не визначився – близько 16%. 

При цьому 70% респондентів заявили, що якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, то вони однозначно взяли б участь у голосуванні. Ще 15% - скоріше так. Ще 5% - скоріше ні. Точно не голосуватимуть 8%. 2% - важко відповісти.

Дослідження було проведене 6-22 червня 2020 р. Аудиторія: мешканці населення Львівської області віком від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.