НСЖУ просить представника ОБСЄ проаналізувати законопроєкт "Про медіа"

Національна спілка журналістів звернулася до представника ОБСЄ з питань свободи медіа Арлема Дезіра з проханням проаналізувати доопрацьований законопроєкт "Про медіа" на дотримання зобов'язань з питань захисту свободи слова, взятих Україною

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

"Комітет гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді підтримати законопроєкт, який на думку НСЖУ та багатьох журналістів і ЗМІ містить загрози згортання свободи слова в Україні", - написав Томіленко.

У НСЖУ відзначають, що ґрунтовний юридичний аналіз першого варіанту законопроєкту "Про медіа", який був презентований Офісом представника ОБСЄ у березні, сприяє відстоюванню свободи слова в Україні.

Водночас у зверненні наголошується, що доопрацьований законопроєкт все одно містить положення, які критикуються багатьма українськими журналістами та ЗМІ.

"Дотримання авторитетних стандартів ОБСЄ в питаннях свободи слова допоможе Україні уникнути помилок та зробити законодавство, яке дозволить знайти баланс і захистити свободу слова та гарантовані інтереси громадян", - зауважує голова НСЖУ, додавши, що чинний проєкт закону "це про санкції та контроль, а не про захист медіа чи журналістів".