Tesla продає шорти за $69: компанія таким чином іронізує над трейдерами

Компанія Tesla на офіційному сайті почала продаж спортивних шортів червоного кольору, які коштують $69,420, англійською слово "shorts" означає власників коротких позицій на ринку, які грають на пониження

Про це повідомляє Reuters.

"Наразі доступні короткі шорти обмеженим тиражем", - написав засновник Tesla Ілон Маск в неділю.

Шорти Tesla виготовлені з атласу, на задній стороні - вишитий напис "S3XY" (відсилання до автомобілів компанії Model S, Model 3, Model X і Model Y). 

Маск на початку липня обіцяв випустити шорти, коли капіталізація компанії перевищить $200 млрд.

"Судячи з усього, це іронія над інвесторами, які скептично ставилися до перспектив Tesla.

Англійською слово "shorts" означає власників коротких позицій на ринку, які грають на пониження: вони беруть в борг у брокерів акції і продають їх в надії купити за нижчою ціною і, таким чином, отримати прибуток на падінні вартості компанії.

Шорти коштують $69 42 цента (при цьому, на сайті ціна в доларах вказана з точністю до трьох знаків після коми - $69,420).

Це може бути відсиланням до жарту Маска про те, що він народився через 69 днів після 20 квітня (4/20, це число також є символом вживання марихуани).

Водночас у 2018 році Маск написав твіт про те, що планує викупити акції Tesla по ціні $420 за штуку, що призвело до їхнього різкого подорожчання (на той момент вони коштували близько $350).

Пізніше засновник Tesla назвав свій твіт жартом - він був змушений заплатити штраф за позовом Комісії з цінних паперів і бірж США про навмисне введення учасників ринку в оману і піти з посади голови ради директорів компанії.

Зараз акції Tesla коштують $1208. За рік компанія подорожчала на ринку майже в шість разів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.