Били палицями та не годували тиждень: Британські гімнастки заявили про тортури тренерів

Гімнастки збірної Великої Британії звинуватили тренерів у жорстокому ставленні та знущаннях

Про це повідомляє Sky Sports.

На каналі ITV вийшли інтерв'ю кількох колишніх гімнасток збірної Великої Британії з розповідями про жорстоке поводження тренерів. Колишня чемпіонка Європи серед юніорів Кетрін Лайонс стверджує, що тренер бив її палицею і не давав їсти протягом тижня заради того, щоб дівчина скинула вагу. Також на дівчину постійно кричали і в якості покарання замикали одну в кімнаті. Через стрес Лайонс була змушена завершити кар'єру.

Чемпіонка Ігор Британської співдружності Ліза Мейсон, яка виступала на Олімпіаді-2000, заявила, що зазнавала фізичного насильства з 10 років. Тренери змушували її тренуватися і виступати з травмами, даючи сильне знеболювальне. Одного разу Мейсон довелося вийти на поміст з переломом ноги.

"Психічне і фізичне насильство було для нас нормою. Але я ніколи не дізнаюся, чи могла я показувати такі ж результати, якби мене не били на тренуваннях", - сказала ще одна спортсменка, ім'я якої не називається.

Федерація гімнастики Великої Британії в зв'язку з висунутими звинуваченнями опублікувала заяву, в якій засудила будь-яка поведінка тренерів, яка шкодить здоров'ю спортсменок.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.