Денісова підтвердила, що ФСБ затримала сьомого кримського татарина у Криму за добу

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про те, що в анексованому Криму після обшуків окупанти затримали ще одного кримського татарина

Про це вона написала у Facebook.

“Щойно підтвердилася інформація про сьомого затриманого кримського татарина на території тимчасово окупованого Криму в місті Алушта – Зекір'я Муратова”, - повідомила Денісова.

“Під час сьогоднішніх обшуків усім затриманим підкинули до помешкань заборонену окупаційною владою літературу. Про сплановану акцію ФСБшників говорить те, що таку літературу підкинули, в тому числі Олександру Сизикову, який у 2009 році повністю втратив зір”, - додала омбудсмен. 

Вона зазначила, що затриманий Ісмет Ібрагімов має хронічні проблеми зі здоров'ям, він потребує щоденного приймання необхідних ліків. Проблеми зі здоров'ям також є у Сейрана Хайредінова – він має астму. 

“Кримським татарам інкримінуватимуть частину першу та другу статті 205 "терористичний акт" Кримінального кодексу Російської Федерації. Запобіжні заходи незаконно затриманим громадянам України обиратимуть завтра”, - підсумувала Денісова. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb