Київрада вимагає від Зеленського припинити політичні переслідування Порошенка та громадських активістів

7 липня на позачерговій сесії Київської міськради депутати звернулись до президента Володимира Зеленського з вимогою припинити політичні переслідування

За відповідну заяву проголосували 68 із 120 депутатів міськради, передає Еспресо.TV.

На позачерговому засіданні Київська міська  рада звернулася до президента Володимира Зеленського з вимогою припинити переслідування та репресивні заходи щодо п’ятого президента Петра Порошенка, громадських лідерів, волонтерів, військовослужбовців, активістів Євромайдану.

"Депутати Київради глибоко занепокоєні та обурені тим конвеєром з кримінальних проваджень, якими нова влада рік поспіль намагається дискредитувати своїх політичних опонентів. За відповідний проект рішення проголосували 68 депутатів Київради", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Малині депутати міськради ініціюють відкликання нардепа-мажоритарника від "Слуги народу"

У тексті звернення наголошується, що "політичні переслідування, розправи над громадськими та опозиційними лідерами, активістами Євромайдану, репресивні дії силових структур, керівництво яких асоціюється з колишнім режимом Віктора Януковича, тотальне домінування в інформаційному просторі проросійського наративу –  це свідчення того, що Україна вкотре опинилася перед великими політичними потрясіннями".

Представляючи проєкт звернення, депутат Київради від "Солідарності" Вадим Сторожук наголосив: "Київрада не буде мовчати, коли в країні почалися політичні репресії. Ми категорично засуджуємо спроби вибіркового правосуддя, які здійснюються щодо п’ятого Президента України Петра Порошенка".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb