МЗС просить заборонити продаж квитків українцям, які не мають права в'їзду в країну призначення

МЗС звернулося листом до Мінінфраструктури та Державної авіаційної служби із проханням провести роз'яснювальну роботу з авіакомпаніями щодо заборони продажу авіаквитків до країн, що не дозволяють в'їзд українським туристам, або якщо ті не мають необхідних дозвільних документів

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Згідно з повідомленням, МЗС звернулось листом до Міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби з рекомендаціями провести роз'яснювальну роботу з авіакомпаніями, які здійснюють міжнародні перевезення з України.

"Наша мета - унеможливлення продажу квитків громадянам України до країн, що не дозволяють в’їзд українським туристам, та/або які не мають підтверджувальних документів, необхідних для безперешкодного в’їзду до країни призначення (дозволів на проживання, документів навчальних закладів, підтвердження компетентних органів країни в’їзду тощо)", - підкреслили у пресслужбі.

У міністерстві підкреслили, що зміни у порядку в'їзду до іноземних країн залежать не в останню чергу від розвитку епідемічної ситуації в Україні. 

"Відповідальність за дотримання правил в’їзду до інших країн несуть безпосередньо самі подорожні", - наголосили у пресслужбі.

Так, МЗС закликає українців у першу чергу переконатися, чи вони насправді мають право здійснити подорож.

Зокрема, у відомстві подорожуючим рекомендують зв'язатися з авіакомпанією, турфірмою або туроператором для уточнення актуального стану карантинних обмежень у країні призначення і перевірки статусу бронювання.

Паралельно, радять у МЗС, необхідно зв'язатися з дипломатичною установою України в країні, куди запланована подорож та з представництвом цієї держави в Україні. Офіційні органи зможуть надати найповнішу та найактуальнішу інформацію щодо чинних карантинних обмежень.

Українці, які збираються в подорож, у МЗС також закликали максимально подбати про свою безпеку: перевірити умови страхового полісу у випадку надзвичайних ситуацій, у тому числі, інфікування COVID-19; подбати про наявність додаткових коштів; взяти достатню кількість медичних засобів і препаратів "з запасом" на випадок вимушеної затримки за кордоном; перевірити стан власного здоров'я перед поїздкою.