На Львівщині фіксують спад захворюваності на COVID-19

Попри те, що кількість позитивних ПЛР-аналізів на COVID-19 у Львівській області досі є найбільшою в Україні, частка виявлених випадків за добу зменшується

Про це повідомила журналістка Еспресо.TV зі Львова.

За останню добу кількість позитивних ПЛР-аналізів на COVID-19 у Львівській області (144 випадки) становить 11,3% проведених досліджень (1272). Про це повідомила очільниця міського штабу з прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна. 

"За вчора лабораторні центри провели 1272 аналізи ПЛР. З них ми маємо 144 позитивних тести (з них 64 – місто Львів), що складає фактично 11%. Можна говорити про те, що впродовж останніх днів йде спад захворюваності", – сказала вона.

Кількість захворілих зменшується впродовж останнього тижня. Так, учора частка виявлених хворих становила 13,2%, 5 липня – 17,8%, а 4-го – 18,1%. Також значно скоротилася черга біоматеріалів у холодильниках – нині на проведення ПЛР-аналізу ще чекають 233 проби. 

Така тенденція дала змогу послаблювати карантинні обмеження у Львові та на Львівщині. Нагадаємо, вчора, 6 липня, відповідне рішення ухвалила обласна комісія з питань ТЕБ і НС. Зокрема, від сьогодні відновлюють роботу готелі, ресторани та спортивні центри. Дозволено також проведення релігійних заходів за участі більше однієї особи на 5 квадратних метрів площі будівлі або території, де проводиться захід. 

Наразі на Львівщині не дозволили відкрити дошкільні навчальні заклади, хоча впродовж цього тижня комісія має провести перевірку установ та готовність їх до відкриття. Відтак це питання розглянуть на наступному засіданні.

Зазначимо, на ранок 7 липня у Львівській області виявлено 6445 хворих на COVID-19. У стаціонарах перебуває 930 хворих. 70 людей – у відділеннях реанімації, 13 – на апаратах штучної вентиляції легень.