Ранкові обшуки в Криму: окупанти затримали 6 кримських татар, - правозахисниця

У результаті ранкових обшуків на півострові силовики затримали 6 кримських татар

Про це повідомила кримськотатарська правозахисниця Лутфіє Зудієва в коментарі РБК-Україна.

Затриманий Еміль Зіядінов - активіст, стрімер. Брав участь в пікетах в Москві проти репресій в Криму. Щодо нього було також складено адміністративний протокол за ведення відеозйомки в день обшуку в будинках кримських татар в березні 2019 року.

Також затримані Ісмет Ібрагімов. Алім Суф'яном - 30 років, одружений. Відвідував суди за політично вмотивованими справами.

Сейран Хайретдінов - одружений, 3 дітей. У своїй місцевості був у числі організаторів святкових заходів К'урбан і Ораза байрам. Активно відвідував судові процеси щодо кримських татар.

Читайте також: В анексованому Криму правоохоронці проводять обшуки в будинках кримських татар

Олександр Сизиков - російський мусульман, інвалід I групи, повністю втратив зір у 2009 році. Двічі виходив на одиночні пікети на підтримку політв'язня Едему Смаілова.

Вадим Бектеміров - одружений, у нього дочка. Активіст, який займався передачами в СІЗО політв'язням.

Адвокат Іслям Веліляєв повідомив в коментарі "Кримській солідарності", що його не допустили в будинок активіста Еміля Зиядинова, де силовики проводили обшук.

"На мої вимоги, допустити мене до мого підзахисного і бути присутнім при обшуку, співробітники ФСБ взяли мою візитну картку і сказали чекати. Право на захист порушено, мене не допустили до проведення обшуку", - розповів він.