Росіяни задіяли на Донбасі важку артилерію і заборонені міномети, постраждав боєць ООС

У понеділок, 6 липня, російські війська 7 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил, застосувавши в тому числі заборонені Мінськими домовленостями 122-мм артилерійські системи, 120-мм і 82-мм міномети

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Новгородського загарбники спершу застосували артилерійські системи калібру 122 мм, а пізніше - 120-мм міномети.

На підступах до населених пунктів Зайцеве та Південне окупанти використали 120-мм міномети, а неподалік хутору Вільний - гранатомети різних систем і кулемети.

По укріпленнях неподалік Верхньоторецького в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" росіян відкривали вогонь зі 120-мм мінометів, а біля Старогнатівки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Підрозділи Об'єднаних сил своєчасно прицільним вогнем у відповідь змушували окупантів відмовитись від агресивних дій.

6 липня внаслідок ворожих обстрілів один український військовий зазнав бойового травмування.

Від початку доби 7 липня збройні формування РФ 3 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм стріляли на підступах до Новотошківського.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Старогнатівки росіяни обстрілювали українські позиції із гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а неподалік Водяного - з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Вогнем у відповідь Об'єднані сили припинили ворожі обстріли. Втрат серед українських військових унаслідок цих обстрілів немає.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb