У Польщі підпалили хостел, де жили українські заробітчани: будівля згоріла повністю

У польському селі Погожіце в Малопольському воєводстві підпалили хостел, де мешкали українські заробітчани

Про це пише radiokrakow.pl

Пожежа почалася в п’ятницю, 5 липня, а операція з ліквідації тривала до ранку суботи. У хостелі близько Хшанова перебували 12 осіб, частина з них - українці. Повідомляється, що під час пожежі ніхто не постраждав - усіх швидко вивели з будівлі.

Будівля хостелу повністю згоріла, і жити в ній далі неможливо. Вогонь охопив весь перший поверх, а через матеріали, використовувані для утеплення стін, пожежа тривала кілька годин. Щоб потрапити всередину, пожежникам довелося розібрати металеві частини конструкції.

Читайте також: У Новій Каховці затримали чоловіка, який влаштував пожежу в багатоповерхівці

Місцева поліція затримала двох поляків, мешканців хостела, які могли бути причетні до підпалу. Після слідчих дій 32-річну польку відпустили, а 42-річному жителю Хшанова висунули звинувачення в підпалі. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі, прокурор порушує клопотання про арешт на три місяці.

За даними консульського відділу посольства України в Польщі, з 2014 року кількість українських трудових мігрантів зросла в п’ять разів - з 300 тисяч до 1,5 млн. З початку епідемії з Польщі виїхали 143 тисячі українців.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb