У США можуть заборонити TikTok, - Помпео

Держсекретар США Майк Помпео сказав в понеділок, що США "безумовно розглядають" можливість ввести заборону на застосування китайських соцмереж, включаючи TikTok

Про це повідомляє Reuters.

"Я не хочу випереджати президента (Дональда Трампа), але це те, що ми розглядаємо", - сказав Помпео в інтерв'ю Fox News.

Американські законодавці раніше висловлювали побоювання з приводу того, як TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбують китайські закони, які зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.

Додаток, недоступний в Китаї, але базується в КНР (компанія ByteDance), намагається уникати згадок про своїх китайських коренях, апелюючи до глобальної аудиторії.

Ремарки Помпео стали продовженням протистояння найбільших світових економік, що почалося з торговельної війни майже два роки тому і посилилося діями китайської влади в Гонконзі і спалахом коронавіруса.

Нагадуємо, нещодавно через конфлікт на індійсько-китайському кордоні Нью-Делі заборонив TikTok, а разом з ним ще 58 китайських програм.

Незадовго до того адміністрація кіберпростору Китаю оштрафувала  за "відхід від цінностей соціалізму" відеосервіс Xigua від ByteDance - компанії, яка створила платформу TikTok.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb