Українські фахівці готують запуск ракети "Антарес" у США

Група співробітників ДП "Конструкторське бюро "Південне" імені М.К. Янгеля" і НВП "Хартрон-Аркос" ЛТД продовжують роботу у США в рамках підготовки до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman "Антарес"

Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

"Українські фахівці працюють над підготовкою до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman "Антарес" згідно з графіком", - йдеться в повідомленні.

У квітні група співробітників ДП "Конструкторське бюро "Південне" імені М.К. Янгеля" і НВП "Хартрон-Аркос" ЛТД відбули до США для участі у роботах з підготовки до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman "Антарес", якою у вересні цього року планують доставити вантажі на Міжнародну космічну станцію на замовлення NASA. Після двотижневого карантину в США група у повному складі приступила до виконання робіт за програмою.

В Укроборонпромі поінформували, що 19 червня 15 фахівців, які брали участь в електровипробуваннях першого ступеня ракети-носія "Антарес" в центрі космічних запусків на о. Уоллопс, повернулися в Україну, один залишився у США для виконання планових робіт. На початку липня до США прилетіли ще двоє українських фахівців, і ближчим часом очікують на прибуття ще трьох спеціалістів з системи контролю заправки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.