В Австралії повністю закрили Мельбурн через новий спалах коронавірусу

В Австралії влада міста Мельбурн вирішила на шість тижнів повністю закрити місто через новий спалах коронавірусу

Прем'єр-міністр провінції Вікторія Деніел Ендрюс заявив, що жителям мегаполіса доведеться залишатися вдома протягом як мінімум півтора місяця, повідомляє DW.

Локдаун розпочнеться опівночі з вівторка на середу.

За останню добу у місті виявлено 191 новий випадок зараження коронавірусом. За словами Ендрюса, при такій великій кількості заражень вже неможливо відстежувати ланцюжки інфекції.

"Ми не можемо робити вигляд, що з кризою через коронавірус покінчено. Це неприйнятно високі цифри. Ніхто не хотів опинитися в такому становищі. Я знаю, що через вжитих заходів буде завдано гігантський збиток. Це буде величезним викликом. Але іншої альтернативи, крім тисяч і тисяч заражень просто немає", - сказав він.

Більшість школярів повернуться до дистанційного навчання. Ресторани зможуть продавати їжу лише на виніс.

Читайте також: Австралія вперше за 100 років закриє кордон між штатами через коронавірус

Незважаючи на те, що локдаун пошириться лише на Мельбурн, з півночі від решти Австралії фактично буде відрізаний весь штат Вікторія. Адміністративні кордони штату закриті.

Поліція і військові патрулюють десятки прикордонних переходів, безпілотники та інші літальні апарати контролюють великий кордон з іншими австралійськими штатами, де коронавірус був успішно взятий під контроль.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb