В Обухові і Броварах призначили нових керівників Нацполіції

Новим очільником Броварського відділку призначили Максима Скидана, Обухівським відділком керуватиме Олег Петренко

Про це повідомив голова Нацполіції Київської області Андрій Нєбитов у Facebook.

Нєбитов підкреслив, що нові призначення відбулись через інцидент у Кагарлику.

"На сьогодні є потреба підсилення Обухівської поліції та підпорядкованих підрозділів. Це дуже важливо призначити потужного, професійного керівника, який виведе на зовсім інший рівень співпрацю громади, органів влади і поліції, підтримає особовий склад і відновить довіру суспільства", - прокоментував голова поліції Київської області.

Олег Петренко очолював Броварський відділ поліції останні п'ять місяців.

У Facebook Петренко заявив, що вирішив не відсиджуватися в "теплому місці", а перевестися в Обухів, щоб зробити відділ поліції, який зажив сумної слави після інциденту зі зґвалтуванням та катуванням людей правоохоронцями, одним із кращих на Київщині.

Як зазначає видання Бровари.нет, Максим Скидан родом із Броварщини – села Красилівка. Закінчив Національну академію внутрішніх справ. Із 2001 до 2010 р. працював у Броварському райвідділі (пізніше –  об’єднаному міськвідділі), пройшов усі щабелі від лейтенанта до заступника начальника карного розшуку. Працював начальником сектору карного розшуку в лінійному відділі Бориспільського аеропорту. У 2011 р. – у департаменті карного розшуку транспортної міліції МВС.

У 2016 році він не пройшов переатестацію до поліції та відновився на посаді через суд.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb