Пожежі на Луганщині: виявлено тіла 3 загиблих, знищено 23 будинки, ще кілька десятків пошкоджено

Станом на 8 годину ранку 8 липня на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС у Луганській області.

Рятувальники зазначають, що 30 людей евакуйовано та ще 30 відселено повністю із села Смолянинове та дачного кооперативу "Вовче озеро" . Серед евакуйованих - 13 дітей.

"В наслідок пожежі вогнем знищено в с. Смолянинове 23 житлових будинки, пошкоджено 36 житлових будинків та знищено 80 дачних будинків кооперативу “Вовче озеро”, - йдеться в повідомленні.

Під час гасіння пожежі виявлено тіла 3 загиблих. Дев'ятеро осіб (з них 2 дітей) госпіталізовано.

За даними Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, допомогу надано 43 постраждалим, з яких 34 на місці (без госпіталізації). Госпіталізовано до лікарень м. Сєвєродонецька та смт Новоайдар – по 7 людей.

Водночас представник омбудсмена у Луганській та Донецькій областях Павло Лисянський повідомляє про померлого в госпіталі чоловіка 1962 року народження. За його словами, в лікарні на даний момент перебуває 27 осіб, з них 17 дітей. Лікарі розповідають, що їх стан стабільний.

До гасіння залучено 1 тис. 125 чоловік та 201 одиниця техніки, з них від: ДСНС 638 чоловік особового складу та 140 одиниць техніки в тому числі 2 літаки АН-32П.

На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення та працює оперативна група ДСНС.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай звернувся до уряду щодо визнання масштабних пожеж на Луганщині надзвичайною ситуацією державного рівня, що дозволить виділити кошти з державного бюджету на ліквідацію наслідків стихійного лиха.