"Вони дають вказівку, а слідчий думає, чи може її виконати": Корецький про тиск Венедіктової і Соколова щодо справ Порошенка

Керівник слідчої групи Державного бюро розслідувань Олег Корецький заявив, що слідчим дають вказівку щодо справ проти Порошенка, а ті вирішують, чи можуть її виконати чи ні, адже до справ прикута суспільна увага

Про це він заявив в інтерв’ю Главком.

"Я вам розкажу, як воно насправді відбувалося. Однозначно, що він, так само як Венедіктова, коли була виконувачкою обов’язків директора ДБР, так само як зараз Соколов, кожен день слухають кримінальні справи", - зазначив слідчий.

За словами Корецького, гепрокурор Ірина Венедіктова та в.о. директора ДБР Олександр Соколов дають вказівки слідчим.

"Вони дають вказівку, а слідчий сидить собі і думає, чи може він її виконати, чи не може. Тобто те, що стосувалося слідчих повноважень, де фігурує Порошенко, то ми чітко розуміли, що нам не можна ні ліворуч, ні праворуч, бо ж до них – суспільна увага. Тому три місяці тому у нас забрали провадження щодо "Прямого", забрали в травні справу щодо Семочка, тому що ми…", - зазначив він.

Корецький зауважив, що у справі щодо призначення першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка немає складу злочину.

"На певному етапі я Бабікову (Олександр Бабіков - перший заступник директора ДБР – ред.) казав, та й він сам висловлював таку точку зору, що у справі Семочка немає складу злочину. А складу злочину немає, бо немає істотної шкоди. Тому що отримані кошти у вигляді заробітної плати не є збитками ще з 2000 року", - наголосив голова слідчої групи ДБР.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb