СБУ викрила схему постачання товарів до ОРДЛО на 32 млн грн, відкрито справу про сприяння терористам

СБУ блокувала схему незаконної поставки продукції до ОРДЛО на загальну суму понад 32 млн грн

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"За результатами проведених співробітниками СБУ заходів встановлено низку компаній, які за схемою «прихованого транзиту» відвантажували на адреси підставних іноземних фірм сільгосппродукцію, товари легкої та харчової промисловості, підакцизну продукцію та побутову хімію", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після перетину державного кордону товари незаконно потрапляли до тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

За попередною інформацією СБУ, через вказану нелегальну схему було експортовано товарів на загальну суму понад 32 млн грн. При цьому податки та збори з реалізованої продукції сплачували на користь так званих "Л/ДНР".

У пресслужбі зазначили, що у ході проведення обшуків за місцями проживання фігурантів справи, а також в офісах та на складах експортерів було вилучено комп'ютери, мобільні телефони, бухгалтерську документацію, чорнові записи із даними про нелегальний транзит товарів.

За інформацією пресслужби, кримінальне провадження, порушено за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Зазначається, що слідчі дії для встановлення всіх фігурантів незаконної оборудки тривають.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb