У Львові створили наукову лабораторію для дітей

У Франківському районі міста облаштували новий дитячий клуб "Науковий"

Відкрити центр планують у вересні. У ньому буде наукова лабораторія, у якій відвідувачі можуть робити досліди у галузях фізики та хімії, гурток астрономії та гурток, де діти вивчатимуть робототехніку, а також траса для автомоделювання, повідомляє кореспондентка Еспресо.TV.

У дитячому центрі будуть теоретичні та практичні навчання. До прикладу, дитина самостійно зможе зробити машинку, а потім брати участь у змаганнях та сама керуватиме цією машинкою. Також діти зможуть готувати собі їсти. Окрім цього, школярам будуть доступні 3D-принтери.

Одночасно тут може бути 10 дітей. Шестеро можуть брати участь у змаганнях. Чергу планують розписувати по годинах.

Центр працюватиме за адресою – вул. Наукова, 29. 

"Вулиці Наукова, Володимира Великого, Княгині Ольги — надзвичайно насичений мікрорайон міста Львова, тому тут дітей шкільного віку дуже-дуже багато. Коли є перша ж нагода відкриття якогось клубу, ми ніколи не відмовляємося, щоб діти мали змогу займатися в післяобідній час. Наша установа покликана заповнити вакуум між шкільними заняттями і сім'єю. Ми для цього працюємо, щоб вони були завжди при хороших справах", — наголосив директор УДЮМК Франківського району Львова Роман Кладько.

У 2017 році приміщення на вул. Науковій, 29, площею 171,8 м кв., передали в оренду установі дитячо-юнацьких та молодіжних клубів (УДЮМК) Франківського району. Тоді ж розпочали роботи щодо створення нового дитячого клубу. Загалом вартість робіт з облаштування клубу становить 2 млн 270 тис. грн. За ці кошти провели капітальний ремонт приміщення та закупили інвентар, меблі і обладнання. Ще потрібно доробити другий поверх.

Нагадаємо, в мережі дитячих клубів Львова працює 40 клубів, а це 81 гурток. До роботи в дитячих клубах залучено близько 4000 дітей.

Фото: Роман Балук