У Польщі просять скасувати карантин для усіх українців, що прибувають у країну літаками, - петиція

У Польщі створили петицію, яка закликає скасувати 14-денний карантин для всіх українців, що прибувають у країну літаками

Про це йдеться у відповідній петиції.

"Закликаємо повернути Україну у перелік країни, з яких прибуття (у Польщу - ред.) повітряним судном не буде зобов'язувати пасажирів відбувати 14-денний карантин", - йдеться у петиції.

Автори петиції також закликають скасувати положення розпорядження Ради міністрів Республіки Польща від 2 липня, у якому змінюється перелік країн, про який йдеться у попередньому розпорядженні уряду від 30 червня.

"Запис (відносно України - ред.) має ознаки дискримінації осіб за громадянством і не має нічого спільного з протидією епідемії COVID-19, є положення ксенофобського характеру, що порушує права людини та суперечить добросусідським відносинам", - наголошується у петиції.

Так, звертають увагу автори петиції, громадяни України, які прибули літаками 1 та 2 липня, могли не проходити карантин. У той же час, з 3 липня його мають проходити у Польщі лише громадяни України та інших країн за межами Європейського Союзу. У той час як інші громадяни Європейського Союзу, у тому числі Польщі, що прибувають у країну з України тим самим транспортним засобом, не зобов'язані проходити обов'язковий карантин.

Зазначається, що дискримінація особливо стосується родин, де подружжя, що має різне громадянство і раніше знаходилися в одних і тих же місцях, після перетину кордону Польщі мають бути розділені для проходження карантину.

Згідно з інформацією на сайті, петиція була створена 7 липня і станом на сьогодні набрала 460 голосів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb