Уряд виділив 1 млрд грн для розвитку культури та креативних індустрій, - Ткаченко

Кабінет міністрів виділив 1 млрд грн для розвитку культури та креативних індустрій, а також заклав фінансування для електронного обліку культурної спадщини та культурних цінностей

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко у Facebook.

"Сьогодні на засіданні Кабмін проголосував за виділення фінансування. Наразі маємо 1 млрд грн. Поки не весь об’єм, який ми просили, але початок закладено", - написав Ткаченко.

Зокрема, за інформацією Ткаченка, 590 млн грн буде виділено на гранти через Український культурний фонд для інституційної підтримки, стипендії самозайнятим митцям, підтримки проєктів у сферах культури та мистецтв, креативних індустрій та внутрішнього туризму.

Крім того, 150 млн грн буде направлено на гранти через Український інститут книги, 50 млн грн - на підтримку через Держкіно. Ще 100 млн грн буде виділено для проведення конкурсу Мінкульту з відбору проєктів на виробництво серіалів патріотичного спрямування.

"Окрім того, заклали фінансування для створення електронного обліку культурної спадщини та культурних цінностей. Щоб надалі, зокрема, не виникало «випадкових» нових забудов на їхньому місці", - додав Ткаченко.

Міністр також зазначив, що частина бюджетних коштів буде виділена на компенсацію втрат закладами культури за період карантину: для оплати комунальних послуг, а також послуг з пожежної безпеки та охорони.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb