Житель Естонії, який на 100 днів застряг у філіппінському аеропорту через пандемію, спізнився на рейс додому

Житель Естонії, який на 100 днів застряг у філіппінському аеропорту через пандемію коронавірусу, спізнився на свій рейс додому

Про це пише естонське видання Postimees.

Трофімов - житель Естонії з так званим "сірим паспортом", який означає, що людина проживає на території країни, але не є її громадянином. Зазвичай негромадянами Естонії є вихідці колишнього СРСР, які залишилися жити в країні, але не отримали її громадянства.

20 березня Роман Трофімов відправився в місто Маніла, Філіппіни, через Таїланд. Для польоту в Таїланд він зробив одноразову візу.

У Манілі почалися проблеми - з аеропорту його не випустили через карантин, який тільки-но запровадили, а назад полетіти він уже не міг - співробітники імміграційного контролю забрали його паспорт і заявили, що тепер він знаходиться під опікою авіакомпанії AirAsia, яка також закрилася через пандемію.

У компанії розповіли, що він може повернутися додому через Таїланд, але Трофімову цей варіант не підходив, тому що його одноразова віза була прострочена. Тому представники AirAsia сказали, що йому доведеться жити в майже зачиненому аеропорту, купувати собі їжу і потім за свої гроші купити зворотний квиток.

Чоловік просив допомоги через Facebook, звертався до ЗМІ, але все одно змушений був провести майже 4 місяці, живучи в будівлі аеропорту. Він навіть змінив місце проживання у себе в Facebook на Манілу.

Ця інформація дійшла до МЗС Естонії, який з часом все ж таки зміг вирішити проблему. Вчора, 7 липня, Трофимов сів на літак до Амстердама, звідки повинен був відправитися в Таллінн - але з невідомих причин він запізнився на літак до Естонії. Тепер він зможе прилетіти додому тільки завтра.

"Не бачу причин переживати - днем раніше, днем пізніше, я буду вдома. Моя головна мета була здобути свободу і вибратися з філіппінського полону, і вона досягнута. Я тепер вільна людина", - написав він.

Він поки не відповів на запитання людей у коментарях, що стало причиною спізнення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb