Через критику США: ВООЗ розслідуватиме свої дії під час пандемії COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я створила комісію з розслідування своїх дій під час спалаху COVID-19

Про це повідомляється на сайті організації.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у четвер, 9 липня, створила комісію, яка здійснюватиме розслідування стосовно дій організації під час спалаху коронавірусної хвороби COVID-19.

"Генеральний директор ВООЗ сьогодні оголосив про створення Незалежної групи для оцінки реакції світу на дії організації під час пандемії COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Співголовами групи будуть колишній прем'єр-міністр Нової Зеландії Хелен Кларк і колишній президент Ліберії Еллен Джонсон Серліф.

"Прем'єр-міністр Кларк і президент Серліф були обрані в процесі широких консультацій з державами-членами та світовими експертами. Я не можу уявити собі двох найбільш сильних і незалежних лідерів, які б допомогли нам пройти через цей важливий процес", - сказав очільник ВООЗ.

Працюючи незалежно, вони обиратимуть інших членів Групи, а також членів незалежного секретаріату для надання підтримки.

Також у ВООЗ запропонували скликати у вересні спеціальну сесію Виконавчого комітету для обговорення результатів роботи Групи. Також очікується, що в листопаді Група представить проміжну доповідь про відновлення роботи Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb