Джонсон хоче опублікувати документ про втручання РФ "якомога швидше"

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон може незабаром дозволити публікацію доповіді парламентського комітету про втручання Росії у внутрішні справи Британії

Про це повідомляє Independent.

"Речник прем’єра заявив сьогодні, що пан Джонсон буде заохочувати новий комітет опублікувати (доповідь про РФ – ред.) "якомога швидше", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє видання, у листопаді минулого року Комітет із питань розвідки й безпеки Палати громад Великої Британії завершив доповідь про втручання Росії у внутрішні справи Британії.

Проте, документ досі неопублікований через те, що Комітет не проводив засідання вже впродовж семи місяців після виборів у країні.

При цьому Комітет не збирався через те, що прем’єр Борис Джонсон не міг схвалити список із його майбутніми членами, на відміну від інших комітетів британського парламенту.

Читайте також: Лукашенко заявив про російське втручання у внутрішні справи Білорусі

Як зауважує газета, Комітет не підзвітний парламенту, а тільки прем’єру, який й має надати дозвіл на публікацію доповіді про російський вплив на британську політику.

Зазначається, що голосування за членів Комітету із питань розвідки й безпеки заплановане на наступний понеділок.

Як повідомлялося, наприкінці минулого року стало відомо, що уряд Великої Британії опублікує доповідь парламентського комітету про втручання Росії у внутрішні справи Британії та її вплив на результат референдуму щодо Brexit після позачергових виборів до законодавчого органу 12 грудня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb