ІКЕА у жовтні готується відкрити перший магазин в Україні, - ЗМІ

IKEA знову готується відкрити свій перший магазин в Україні, в столичному ТРЦ Blockbuster Mall

Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, один з найбільш очікуваних ритейлерів - ІКЕА - почав ремонт приміщення під свій магазин в столичному ТРЦ Blockbuster Mall. Це третя спроба мережі, не враховуючи провального старту онлайн-продажів.

"Ремонт в приміщенні йде повним ходом. Площа майбутнього магазина складе близько 5 тис. кв м", - цитує видання слова директора мережі магазинів, що побажав залишитися неназваним.

У виданні також зазначили, що у пресслужбі ІКЕА цю інформацію не коментують. Голова наглядової ради компанії Мандарин Плаза (управляє активами бізнесмена Вагіфа Алієва, який є співвласником ТРЦ) - Олександр Черницький, від коментарів відмовився.

У виданні нагадали, що в Україну ІКЕА намагається зайти вже 14 років - це рекорд для міжнародних ритейлерів. Так, у 2006 році мережа планувала побудувати власний торговий центр поруч з Бориспільською трасою на ділянці площею 70 га. Але тоді проти такого проекту виступили місцеві депутати, які заборонили рубати ліс для нового магазину. Через три роки IKEA все ж купила землю площею 60 га в одному з найскладніших для західних інвесторів регіонів країни — Одеській області, а потім без пояснення причин вирішила піти з України.

Нову спробу підкорити український ринок шведський рітейлер зробив в 2018 році, коли офіційно оголосив про свій намір відкрити магазин в Україні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb