Коронавірус на Львівщині – 4 смерті та знову максимум в Україні за добу

Протягом минулої доби на Львівщині зафіксували 119 нових випадків COVID-9 та 4 смерті, спричинені коронавірусом

Область і надалі залишається лідером за кількістю хворих, – передає "Еспресо".

За вчорашню добу лабораторні центри провели 1294 ПЛР-тести, у черзі на обстеження ще чекають 406 проб. 119 позитивних результатів ПЛР-тестів – це 9,2% обстежених. Такий результат є гіршим, аніж учора (8,5%), проте кращим, ніж у всі інші дні, починаючи від 2 липня, тож можна припускати, що позитивна динаміка на Львівщині зберігається з незначними коливаннями.

Щодо кількості госпіталізованих з коронавірусною інфекцією або підозрою на неї, то на Львівщині у стаціонарах перебувають 907 хворих, 69 людей – у відділеннях реанімації, 16 – на апаратах ШВЛ. За попередню добу госпіталізовано з підозрою на коронавірус 88 осіб. Скеровано на самоізоляцію 122 осіб. 

Найбільше хворих – 160 – у Львівській обласній інфекційній лікарні. З них 110 – із підтвердженим діагнозом Covid-19, серед яких 27 – це медичні працівники. Розподіл за віком хворих у лікарні залишається приблизно однаковим: трохи більш як три чверті (76%) – це люди 50 років і старші, майже чверть (24%) – пацієнти віком 18-50 років. Стан хворих у відділеннях переважно тяжкий. У відділенні інтенсивної терапії – троє хворих, усі на апаратах ШВЛ у дуже тяжкому стані. За минулу добу померло двоє хворих, які лікувалися в цьому закладі, – повідомив  заступник директора лікарні з медичної частини, лікар-інфекціоніст Ігор Берник. Загалом на Львівщині за добу підтверджено 4 смерті внаслідок COVID-19.

Нагадаємо, на Львівщині за увесь час пандемії COVID-19 підтверджено у 6681 особи. Померло 174 особи. Одужали від коронавірусної інфекції 990 осіб.