Козак пригрозив заморожуванням конфлікту на Донбасі на довгі роки

Якщо Київ буде "затягувати" переговори по Донбасу, то це буде прямий шлях до заморожування конфлікту, заявив заступник голови Адміністрації президента РФ і куратор з питань Донбасу Дмитро Козак

"Якщо позиція буде такою, як вона досить відверто демонструється в останні місяці - вести переговори тільки з метою максимально затягнути їх і ні про що не домовитися - то це прямий шлях до заморожування конфлікту на багато років", - сказав він в інтерв'ю ТАСС.

За словами Козака, до початку березня "були обережні надії на конструктивний відкритий діалог з усіх питань врегулювання конфлікту".

"Але в останні місяці ці надії досить стрімко розсіюються", - резюмував він.

В кінці травня президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий до прямих переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним. Він відзначав, що Україна повинна домовлятися з РФ, але форма цих переговорів може бути різною.

Остання зустріч лідерів країн нормандської четвірки відбулася 9 грудня 2019 року і була присвячена врегулюванню ситуації на Донбасі.

Сторони домовилися про припинення вогню на сході України, проте РФ за допомогою бойовиків неодноразово порушувала режим тиші.

Нагадаємо, Козак також заявив, що підстав для нового саміту в нормандському форматі немає.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb