Мінінфраструктури публікуватиме оперативні результати вагових перевірок вантажівок

Розділ на сервісі відкритих даних транспортної галузі містить найактуальнішу інформацію щодо габаритно-вагового контролю на дорогах України

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Згідно з повідомленням, з 9 липня на сервісі відкритих даних транспортної галузі запрацював розділ, що містить найактуальнішу інформацію щодо габаритно-вагового контролю на дорогах України.

"Це дані щодо кількості перевірених інспекторами Укртрансбезпеки авто, складених актів порушень, нарахованої плати за проїзд. Крім цього, за допомогою нового ресурсу можна відслідкувати динаміку перевірок у різних регіонах України, побачити, скільки працівників залучено до цієї роботи та в якій області виявлено найбільше порушень", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, тепер найактуальніша інформація щодо габаритно-вагового контролю міститиметься на сервісі відкритих даних транспортної галузі.

"Ми за відкритість та доступність даних, адже це кращий контролер і показник ефективності роботи. Будьте пильними та дотримуйтесь правил", - наголосив Криклій.

Міністр нагадав, що у разі, якщо водій відмовиться зупинитись для проходження габаритно-вагового контролю передбачена адміністративна відповідальність. Крім того, у законопроєкті №3743, який зареєстровано у Верховній Раді, за відмову від проходження контролю передбачається штраф у розмірі трьох тисяч неоподаткованих мінімумів.

У пресслужбі також оприлюднили рейтинг найбільших п'яти порушників за останню добу.

Зазначається, що всього станом на 8 липня було зупинено та перевірено більше 7 тис. вантажівок, що на чверть більше у порівнянні з попередньою добою. Крім того, складено 120 актів порушень та нараховано плати за перевантаження у розмірі понад 26,5 тис. євро.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb