Потрібно скорочувати вугільну галузь, а гірників працевлаштовувати в інших сферах, - Вікторія Гриб

У вугільної теплогенерації немає майбутнього, тому треба поступово працевлаштовувати гірників в інших галузях і закривати шахти

Таку позицію висловила позафракційна народна депутатка, член парламентського комітету з питань енергетики Вікторія Гриб в ефірі програми Energo live з Олександром Морщавкою на телеканалі "Еспресо".

"На превеликий жаль, у вугілля немає майбутнього. Ми це розуміємо. Це світові тенденції, світові тренди", - сказала Гриб.

Вона звернула увагу, що в Україні теплогенерація складає 25% у загальному енергобалансі країни, а більшість теплових електростанцій працюють на вугіллі.

Народна депутатка прогнозує, що надалі буде розвиватися зелена енергетика та атомна енергетика (яка за словами спікерки складає 55% і є більш "чистою", ніж теплоенергетика).

"Сьогодні потрібно знайти вихід для того, щоб не терміново скорочувати вугільну галузь, але обов’язково це робити - прораховано, щоб люди не залишилися без роботи, а ті 65 мономіста (де можна працевлаштуватися переважно на шахти, - ред.) отримали інші інвестиції, щоб бюджети також наповнювалися", - зазначила вона.