Провадження проти Порошенка не мають перспектив та підлягають закриттю, - слідчий ДБР Корецький

Слідчий ДБР Олег Корецький, який заявив про вказівки слідству у справах проти Порошенка, прокоментував суть проваджень

Таку думку щодо справ на Петра Порошенка висловив керівник слідчої групи ДБР Олег Корецький на брифінгу, передає Еспресо.TV.

На брифінгу Корецький перелічив усі кримінальні провадження проти п'ятого президента Петра Порошенка, які вважає безперспективними.

"Перш за все те провадження, в якому я прийняв рішення про його закриття. Тобто, про можливе ухиляння від сплати податків при купівлі-продажі заводу "Кузня на Рибальському". Знову ж таки кримінальне провадження, яке стосується можливого ухиляння від сплати податків при купівлі-продажу телеканалу "Прямий", - прокоментував він.

Читайте також: Олег Корецький: У справі "Прямого" ДБР поставлена задача про арешт телеканалу

Корецький назвав три кримінальних провадження, які закрив із слідчими за відсутністю складу злочину:

"Це три провадження, які були закриті місяць тому", - відзначив він.

"Далі кримінальне провадження щодо імовірно недостовірного декларування у 2018 році Порошенком доходу від діяльності належних суб’єктів господарювання. Кримінальне провадження, яке стосується Мінських угод. Кримінальне провадження, яке стосується діяльності Липецької кондитерської фабрики "Рошен". Провадження, яке стосується Томосу. Тобто, кримінальне провадження з приводу щодо можливих дій Порошенка щодо розпалювання релігійної ворожнечі при створенні православної церкви України. Абсолютно безглузде провадження. Я не буду коментувати… Семочко той самий. Можливе незаконне призначення Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки", - додав слідчий.

"Є так само кримінальне провадження, яке стосується скасування розпорядження про виділення земельних ділянок на території Миколаївської області. Воно зараз розслідується НАБУ. І я не буду коментувати кримінальне провадження два, яке стосується картин, перевезення картин через митний кордон країни. І яке стосується плівок Байдена, бо я їх не бачив, не знаю, не можу абсолютно об’єктивно говорити. У відсотковому відношенні 80% [ппроваджень] немає перспективи і вони підлягають закриттю. У них потрібно приймати рішення про закриття кримінально провадження", - заявив Корецький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb