Визначилися 4 клуби, які представлятимуть Україну в єврокубках

У наступному сезоні Україну у футбольних єврокубкових турнірах представлятимуть "Шахтар", "Динамо", "Десна" та "Зоря"

Про це повідомляє SportArena.

Це стало відомо після перемоги "Динамо" у фіналі Кубка України над "Ворсклою".

За квотою України в єврокубках переможцю національного кубка відводиться місце в груповому турнірі Ліги Європи. "Динамо" отримає путівку, якщо не вийде з другого місця УПЛ в Лігу чемпіонів.

Якщо ж кияни займуть друге місце, то на груповому етапе ЛЄ зіграють "Десна" або "Зоря". Водночас, чернігівський та луганський клуби серйозно претендують і на місце в Лізі чемпіонів. За три тури до фінішу чемпіонату України у "Десни" та "Динамо" - по 55 очок, у "Зорі" - 54.

За квотою України в єврокубках, чемпіон країни "Шахтар" зіграє на груповому турнірі Ліги чемпіонів. Срібний призер виступить в 3-му відбірковому раунді ЛЧ. Переможець Кубка України або 3-й призер чемпіонату зіграє на груповому раунді Ліги Європи. 4-та команда УПЛ стартує у 3-му відбірковому раунді ЛЄ.

Наразі "Динамо" забезпечило собі участь щонайменше на груповому турнірі Ліги Європи. Київський клуб зіграє там або безпосередньо, якщо не займе друге місце в чемпіонаті, або ж поступившись в кваліфікації Ліги чемпіонів.

5-я путівка в єврокубки дістанеться переможцю плей-офф за місце в Лізі Європи, в якому візьмуть участь 4 клуби УПЛ, що зайняли з 5 по 8 місце. Її володар стартує у 2-му відбірковому раунді Ліги Європи.

З першої шістки участь в плей-офф собі забезпечили "Олександрія" та "Колос". З другої -там зіграють дві найкращі команди. Наразі, це "Дніпро-1" і "Маріуполь". Команди проведуть півфінали на полях команд першої шістки – "Олександрії" та "Колоса". Фінал відбудеться на полі півфіналіста, який фінішував вище в турнірній таблиці.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb