Корецький: Мене почали скорочувати, коли я відмовився йти з посади

Керівник слідчої групи ДБР Олег Корецький заявив, що коли він відмовився піти з посади, то з'явилося рішення про його скорочення

Про це він заявив в ефірі програми "Червона лінія з Сергієм Висоцьким" на Еспресо.TV.

"Вони, вибачте, почали мене скорочувати тільки після того, коли я відмовився йти з посади. Коли я приходив і казав про те, що немає в цих кримінальних провадженнях складу злочину. Уже ми тривалий час їх розслідуємо, порушуємо всі розумні строки, потрібно приймати рішення про закриття більшості цих кримінальних проваджень. І коли мені було сказано: Ні, ти нам не підходиш. Давай звільняй посаду, фактично у зв'язку з цим. То я, коли відмовився, отоді з'явилося рішення про скорочення мене", - зауважив Корецький.

Слідчий зазначив, що після цього і пішов шукати правди до журналістів.

Корецький наголосив, що не говорив у коментарі журналістам про тиск генпрокурора Ірини Венедіктової.

"Я не говорив про тиск генерального прокурора на слідчих. Мені було поставлено запитання і я дав відповідь зі своєї точки зору про те, чи є вплив Венедіктової (Ірина Венедіктова - генеральний прокурор України - ред.) на Державне бюро розслідувань. Це різні речі. Вплив і тиск – це різні речі. Я дав відповідь, як я оцінюю чи є вплив. Я сказав, що безумовно є вплив. Безумовно, що вони радяться між собою",  - наголосив він.

За словами Корецького, вплив відбувається шляхом проведення відповідних нарад і шляхом погодження відповідних рішень.

"Але якоїсь такої більш конкретики саме з позиції від Венедіктової, генерального прокурора, на цей час у мене однозначно немає", - додав слідчий.

Корецький каже, що йому закрили доступ до ЄРДР.

Фото: Олег Корецький

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb