Коронавірус: Львівщина у рейтингу антилідерів поступилася Закарпаттю

Станом на ранок 10 липня на Львівщині зафіксували 82 нових випадки захворювання на коронавірус. Одна людина померла

Показник нових хворих зменшується, і за сьогоднішньою статистикою Львівщина на другому місці серед областей України. На першому ж опинилося Закарпаття, де 112 нових хворих за добу. Нагадаємо, близько трьох тижнів Львівська область очолювала антирейтинг хворих на COVID-19, передає Еспресо.

Загалом у Львові та на Львівщині 6763 підтверджені випадки інфікування коронавірусом, з яких 178 — летальні. 1003 людей одужало.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 1088 ПЛР-тестів, з яких 82 – позитивні результати. Серед них – 33 мешканці Львова. За результатами ПЛР-діагностики, 82 недужих – це 7,5% від обстежених. Це значно кращий показник, ніж учора (9,2%) та позавчора (8,5%). Тому можна припустити, що позитивна динаміка на Львівщині зберігається з незначними коливаннями від початку липня. 

Найбільше хворих (162) – у Львівській обласній інфекційній лікарні. З них 119 – з підтвердженим діагнозом COVID-19, серед яких 28 медичних працівників. 75% хворих – люди старші 50 років. 

"Стан хворих у відділеннях переважно тяжкий, отримують медичну допомогу. У відділенні інтенсивної терапії – четверо хворих, троє на апаратах ШВЛ у дуже тяжкому стані. Хворим проводиться комплекс діагностичних та лікувальних заходів. На жаль, за минулу добу померла одна хвора з підтвердженим COVID-19", – зазначив лікар-інфекціоніст Ігор Берник.

Нагадаємо, померла рацівниця Львівського обласного лабораторного центру. Жінка перебувала понад два тижні в обласній інфекційній лікарні. Останні дві доби – на апараті штучної вентиляції легень. Жінці було 55 років. Зараз у лікарні перебуває чоловік пацієнтки. Він також інфікований COVID-19.

Додамо, загалом по Україні за останню добу зафіксовано819 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, 18 пацієнтів померли, 1016 - одужали.