Метою cуду є не книжка, а сам Стус, - Кіпіані

Журналіст Вахтанг Кіпіані заявив, що метою позову Віктора Медведчука проти продажу "Справи Василя Стуса" - є не книга, а пам'ять про Василя Стуса

Про це він сказав під час ефіру програми "Червона лінія з Сергієм Висоцьким", передає Еспресо.TV.

"Якщо в попередніх засіданнях суду виглядало так, що доволі агресивний адвокат Медведчука веде таку специфічну політику - ображає мене, моїх адвокатів, але, я думаю, це тактика оборони і захисту. Але сьогодні ми побачили, що насправді метою є не книга, метою є сам Стус. Сьогодні було судилище - повернення процесу 1980 року просто в сучасних умовах. Адвокат Кириленко, на мій погляд, порушив все, що міг. Він коментував і говорив про речі, які взагалі не стосуються справи, наприклад, він годину часу витратив на вирок Василю Стусу з 1972 року. Хоча, що книга, і власне - брехня, стосується 1980 року", - сказав Кіпіані.

Він зазначив, що адвокат навмисне хоче показати, що Василя Стуса засудили справедливо, що він був людиною, що не могла працювати в рамках закону, що міг би бути радянським письменником і "славив би КГБ і КПСС, на відміну від Медведчука, який не був членом КПСС".

"Я сподіваюсь, що сьогоднішня трансляція відкриє очі людям, які думали, що насправді це суперечка - це піар. Медведчук це ворог. І піар від ворога мені не потрібен. Книга і без нього продавалась би. Спроба Медведчука закрити рота журналісту, видавцю, друкарю - це похідне від того, що він до сьогодні воює з Василем Стусом і от сьогоднішнє засідання, яке поки що перервали, мені здається, буде показовим, що Медведчук просто підриває ціннісні речі",  - зауважив Кіпіані.

Нагадаємо, Медведчук хоче заборонити продаж книги Вахтанга Кіпіані, "Справа Василя Стуса".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.