Мінцифри представило інтерактивну мапу об'єктів підтримки підприємництва

Мінцифри презентувало інтерактивну карту інфраструктури підтримки підприємництва, яка містить вичерпну інформацію щодо стартап-інкубаторів, акселераторів, фондів та бізнес-асоціацій в Україні

Про це повідомила заступниця міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан під час онлайн-презентації, передає ЕспресоTV.

"За місяць команда Мінцифри разом з партнерами втілила в життя ще один важливий інструмент для екосистеми підприємництва, йдеться про створення сприятливих умов для українських МСП. Ми оцифрували об'єкти інфраструктури підтримки підприємництва та бізнес-об'єднань. Результатом цієї роботи стала інтерактивна карта для потенційних та діючих підприємців", - сказала Іонан.

Заступниця міністра зазначила, що інтерактивна карта інфраструткури підтримки підприємництва є консолідованим центром даних, де кожен може знайти вичерпну інформацію про стартап-інкубатори, акселератори, фонди, бізнес-асоціації та інші об'єкти підтримки бізнесу.

За словами заступника директора програми "U-LEAD з Європою" від GIZ Андрія Хорвата, прєкт має на меті поширення знань про те, що місцевий економічний розвиток є важливим.

"Кількість об'єктів на карті показує інтерес до розвитку бізнесу, а інший аспект - якісний, який покаже зацікавленість бізнесу розвиватися у конкретному населеному пункті", - зазначив Хорват.

За словами керівника онлайн-складової проєкту Дія.Бізнес Андрія Ремізова, наразі автори проєкту мають інформацію про близько тисячу об'єктів підтримки підприємництва, частина з яких уже є на карті, а частину планують додати. Він зазначив, що мапа буде оновлюватися.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb