Нафтогаз запустив першу сонячну електростанцію у Харківській області

НАК "Нафтогаз України" запустив першу сонячну електростанцію потужністю 0,999 МВт. у Балакійському районі Харківської області

Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"Запустили сонячну електростанцію (СЕС) «Андріївка» (Балаклійський район, Харківська обл.). Потужність станції — 0,999 МВт.", — йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням на сайті НАК "Нафтогаз України", СЕС "Андріївка" — це пілотний проєкт дивізіону "Нова енергія". Його завданням є аналіз технічних та регуляторних механізмів розвитку відновлювальної енергетики для Групи. 

Зазначається, що закупівля обладнання та послуг з монтажу відбувалась через конкурентні торги у системі Prozorro. Більшість комплектуючих, використаних в процесі будівництва станції — українські. Станція отримала «зелений» тариф з липня 2020 року.

За словами менеджера проєкту Сергія Овчаренка, відновлювальна енергетика — один з пріоритетів групи Нафтогаз.

"Підприємства Групи Нафтогаз вже використовують сонячні панелі як додаткове джерело електроенергії на адміністративних будівлях. Це навчило нас працювати з проектами ВДЕ і дозволило успішно комерціалізувати "Андріївку". Конструктивне рішення регулятора щодо надання нам ліцензій на виробництво електроенергії — нова сторінка в історії успіху нашої компані", — цитує пресслужба слова Овчаренка.

У пресслужбі додали, що подальші плани у сфері "зелених" проєктів передбачають завершення будівництва значно потужнішої сонячної електростанції на Житомирщині вже у вересні цього року, а також розширення мережі електрозарядних станцій у столиці.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb