Окупанти в зоні ООС застосували важку артилерію та заборонені міномети, але втратили двох бойовиків

У четвер, 9 липня, російські війська на Донбасі 7 разів обстріляли українські позиції, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями 122-мм артилерійських систем і 82-мм міномети

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Новолуганського окупанти застосували 82-мм міномети і протитанковий ракетний комплекс, 122-мм артилерійські системи і стрілецьку зброю. З ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів противник обстрілював Об'єднані сили на підступах до Причепилівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Мар'їнки загарбники вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

9 липня втрат унаслідок ворожих обстрілів серед українських захисників не зафіксовано.

Підрозділи Об'єднаних сил відповіли окупантам прицільним вогнем. За даними розвідки, 9 липня українські військові поранили двох загарбників.

Від початку доби 9 липня збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню: у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм біля Причепилівки.

Втрат серед українських військових унаслідок цього обстрілу немає.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb