Після 1,5 року розслідування двом керівникам Львівського локомотиворемонтного заводу повідомлено про підозру

Зібраних доказів достатньо для повідомлення про підозру ексголові правління та ексдиректору з виробництва ПрАТ “Львівський локомотиворемонтний завод”” про розтрати майна на майже 1 000 000 грн

Як повідомила у коментарі журналісту Еспресо речниця Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська, кримінальне провадження у цій справі відкрито ще у грудні 2018 року і з того часу правоохоронці проводили розслідування та експертизи, що зробило можливим формування достатньої доказової бази та оголошення підозри.

Вчора, 9 липня, правоохоронці розповіли більше про обставини справи.

“Ексголова правління в змові з ексдиректором виробництва виготовили неіснуючий лист від підприємства, яке начебто просить повернути надлишки кольорових та чорних металів, які утворилися після ремонту тягового агрегату. Після чого, на підставі цього документу, у 2018 році вивезли майно ПрАТ, вартістю майже 1 млн грн з метою подальшої реалізації”, – повідомили у прокуратурі Львівської області.

У поліції розповіли, що під час досудового розслідування затримали вантажний автомобіль “МАН”, завантажений брухтом чорних та кольорових металів.

“Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України та ч.2 ст.28 - ч.1 ст.366 (Службове підроблення) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна”, - зазначено у повідомленні поліції.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Відзначимо, що справу вели слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативними працівниками Управління Служби безпеки України Львівської області за процесуального керівництва прокуратури області.

Нагадаємо, що торік ПрАТ “Львівський локомотиворемонтний завод” звинувачували у завданні збитків “Укрзалізниці” на суму 6,5 млн грн: як виявила спеціальна перевірка департаменту внутрішнього аудиту і контролю “Укрзалізниці”, завод купував свою ж продукцію, але через посередників, переплачуючи 60%. Окрім цього ЛЛРЗ неодноразово фігурує у журналістських розслідуваннях, де йдеться про чисельні незаконні оборудки посадових осіб підприємства.