Президент Болгарії очолив антиурядовий протест після арешту своїх помічників

Сотні людей взяли участь в акціях в Софії проти "мафії у виконавчої владі", на підтримку президента країни Румена Радева

Про це повідомляє Балканський оглядач.

Напередодні вранці представники прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Бюро по захисту свідків та інші за постановою Софійського військового суду та Спеціалізованого кримінального суду провели обшук в президентської адміністрації,. Правоохоронців цікавили кабінети радника президента з питань безпеки і оборони Ілля Мілушева і секретаря з правових питань та антикорупції Пламена Узунова. Пізніше цих двох співробітників адміністрації президента було затримано правоохоронними органами.

Їх підозрюють в торгівлі впливом.

Пізніше стало відомо про затримання відомого бізнесмена Пламена Бобокова.

Президент та його прихильники впевнені - акція мала на меті змусити замовкнути Радева, який був найгучнішим критиком уряду та прокуратури.

Президент Румен Радев виступив перед людьми, що зібралися на площі перед президентською адміністрацією і закликав "вигнати мафію з влади". "Дорогі болгари, дякую всім вам сьогодні. Болгарська мафія досягла неможливого - об’єднала народ проти себе. Нам належить усунути мафію з виконавчої влади, вигнати мафію з прокуратури, яку мафія використовувала в якості політичного щита та репресій", - підкреслив він. 
За словами Радева, мафія стала безцеремонною, оскільки її надто довго терпили. Він описав протест як "битву за майбутнє сучасної та європейської Болгарії".

Ввечері 9 липня відбулися акції протесту і біля будинку уряду Болгарії. Також протестувальники пройшли маршем вулицями Софії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb