"Особисто вийшов на арену": ДБР відкрило 4 нові справи проти Порошенка за заявами Коломойського, - адвокати

Державне бюро розслідувань за заявою бізнесмена Ігоря Коломойського порушило проти п’ятого президента Петра Порошенка чотири нові кримінальні справи

Про це заявили під час брифінгу в п’ятницю, 10 липня, адвокати п'ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань та Ілля Новіков, передає Еспресо.TV.

“ДБР порушило чотири провадження відносно Порошенка. Пан Коломойський виступив зі стандартним набором і, звичайно, його заяви стосуються Приватбанку, що начебто президент Петро Порошенко чинив перешкоди господарській діяльності Приватбанку, що начебто Порошенко розголошував банківську таємницю Приватбанку. І, як зазвичай, там і зловживання службовим становищем, і легалізація коштів, здобутих злочинним шляхом”, - заявив Головань.

Він зазначив, що в одній із заяв Коломойського йдеться, що Порошенко нібито завдав шкоди ПриватБанку, розголошуючи банківську таємницю.

“Тобто, повідомляючи про ПриватБанк, правдиві відомості завдавали шкоди тодішнім акціонерам ПриватБанку”, - додав Головань.

У свою чергу Ілля Новіков наголосив, що це вперше, коли Коломойський безпосередньо особисто вплинув на відкриття провадження.

"До цього ми бачили, що Ігор Коломойський та близькі до нього люди зацікавлені в провадженнях, які стосуються Порошенка. Але це перший у нас момент, коли він, я маю на увазі, Ігор Коломойський, вийшов особисто на арену. Настає новий етап у розвитку всіх цих справ. Це прекрасно пов’язується з усіма подіями навколо відставки керівництва Нацбанку України. Це прекрасно пов’язується з судовими процесами з приводу повернення ПриватБанку під контроль Коломойському і близьких йому осіб. Це ще раз підкреслю на скільки політичні переслідування стосовно Порошенка пов’язані з діями на інших фронтах", - зауважив Новіков.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb