Шкарлет запросив ексміністрів освіти до колегії при МОН, усі постмайданні керівники міністерства відмовили

Т.в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет після призначення запросив колишніх очільників міністерства до участі у колегії при відомстві

Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Я запросив усіх міністрів освіти до участі в колегії міністерства. Хтось погодився піти в колегію, хтось не погодився, але потім деякі особистості розказують, що є застереження щодо української мови чи ЗНО…Я тому вас усіх і запросив, шановні колеги, щоб ви в громадському середовищі мали можливість, якщо у вас є певні застереження щодо Шкарлета, висловити їх у громадському середовищі на камеру, публічно і сказали: "Тут є червоні лінії, їх переходити не можна", – заявив Шкарлет.

За його словами, ексміністри Сергій Квіт. Лілія Гриневич та Ганна Новосад не прийняли запрошення.

Відмову Новосад Шкарлет пояснив так: "Мені телефоном вона взагалі не відповіла. Колеги з міністерства їй телефонували, я так розумію, що вона відмовилась".

Він також пояснив негативну відповідь від  Квіта: "Сказав, що це його принципова позиція. Але, враховуючи те, що він є голова Національної агенції (Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, – ред.) і є одним з учасників освітнього процесу, я б вважав би, щоб і він був. І як міністр, і як голова агенції, яка дійсно бере участь у підвищенні якості освіти".

Щодо Гриневич, то Шкарлет вважає, що її критика на його адресу є необґрунтованою: "Якщо не пішли і потім якісь застороги і коментарі, – ну це якось неконструктивно, як я вважаю. Я запросив всіх міністрів до співпраці".

На уточнення чи запрошував він і ексочільника МОН Дмитра Табачника, Шкарлет сказав, що ні.

"А він є в Україні чи як? Табачнику не пропонував", – відповів т.в.о. міністра освіти.