У двох містах Львівщини після послаблення карантину заявили про готовність до відкриття дитячих садочків

Дошкільні навчальні заклади Дрогобича та Стебника, що на Львівщині, готові до відкриття. Наразі очікується засідання обласної комісії ТЕБ та НС, яка б дозволила їх роботу

Про це повідомила журналістка Еспресо.TV у Львові.

Сьогодні, 10 липня, у Дрогобичі та Стебнику, що на Львівщині, провели моніторинг дошкільних навчальних закладів. Відтак, після рішення обласної комісії ТЕБ та НС тут готові відкрити шість садочків: 5 у Дрогобичі та 1 у Стебнику. “Ми плануємо поетапно відкривати ДНЗ, - розповів Еспресо начальник відділу освіти ДМР  Петро Шев’як. Для початку відкриємо лише середню та старшу групи. За опитуванням батьків, в нас в групах буде максимум по 15 дітей. При  вході та що чотири години вимірюватимемо температуру. Всіма потрібними антисептичними засобами садочки забезпечені”.

Дозволити відкрити дошкільні навчальні заклади вирішили на міській комісії ТЕБ та НС ще 8 липня. Тоді розпочалася поетапна підготовка до роботи. Усі працівники дошкільних закладів повинні пройти експрес тестування на COVID-19. Згідно з протоколом, станом на 8 липня, інцидентність захворювання на 100 тисяч населення становила 14,9% при дозволених 11%. Втім, Петро Шев’як запевняє — це результати по всьому регіону. “Ця цифра — це інцидентність по всьому регіону, куди входить Дрогобич, Стебник, Борислав, Трускавець та Східниця, - підсумовує Петро Шев’як. Ми хочемо відкрити садочки лише у тих містах, де кількість хворих відповідає нормі. Тим паче, у нас велика кількість звернень від батьків, котрі не мають де залишити малюків. Але в нас будуть дотримані усі карантинні норми”.

До слова, 8 липня до відкриття почали готувати садочки і у Львові. Як повідомили у прес-службі ЛМР, в управлінні освіти створили 7 робочих груп, які проводитимуть перевірку. Втім фінальне рішення про відкриття садочків на Львівщині прийматиме обласна комісія ТЕБ та НС.